یک مستندساز با یادآوری سفر سال گذشته خود به پاراچنار پاکستان در تشریح وضعیت اسفناک آنها گفت: این منطقه که در محاصره وهابیها و سلفیها قرار گرفته و زادگاه بزرگانی چون شهید عارف "حسین الحسینی" است به راحتی شیعیان ذبح میشوند.
سهیل کریمی با حضور در غرفه رجانیوز در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات با بیان اینکه وسعت منطقه پاراچنار نصف استان تهران است، گفت: منطقه "کرم ایجنسی" پاکستان که شهر پاراچنار مرکز آن است، حدود یک میلیون جمعیت دارد که 600 هزار نفر از آنها شیعه هستند و جمعیت 200 هزار نفری پاراچنار نیز همگی شیعیان خالصی هستند که حتی یک نفر وهابی یا سلفی نیز در میان آنها نیست.
کریمی ادامه داد: خارج از این منطقه، حدود 10میلیون نفر وهابی زندگی میکنند که کمر به قتل شیعه بستند و چهار استان طالبان پرور افغانستان با اینها همسایه هستند، از جنوب غرب و شرق هم با منطقه پیشاور و وزیرستان شرقی همسایه هستند که همه اینها وهابی و سلفی هستند.
وی با بیان اینکه شیعیان یا باید کل این منطقه را یا مذهبشان را ترک کنند، افزود: این منطقه فوقالعاده سوقالجیشی است که ناتو از زمان ریگان به آن چشم طمع بسته بود و خود ریگان به دولت در تبعید جهادی افغانستان گفت که درمنطقه پاراچنار مستقر شوید که نزدیکترین نقطه به کابل است.
این فعال فرهنگی اظهار داشت: نزدیکترین شهر پاکستان به پاراچنار پیشاور است که 250 کیلومتر از آن فاصله دارد اما فاصله پاراچنار با کابل 120 کیلومتر است.
وی نکته مهم دیگر را پشتو زبان بودن شیعیان پاراچنار عنوان کرد و گفت: اهالی این منطقه تنها قوم شیعه پشتو زباناند و برای پشتوهای وهابی و سلفی خیلی سخت است که اینها شیعه هستند.
کریمی با بیان اینکه شیعیان پاراچنار آدمهای ویژهای هستند که به هیچوجه زیر بار زور نمیروند، اظهار داشت: شاید در جاهای دیگر در دنیا بعضاً به خاطر شیعه بودن در یکسری موارد کوتاه بیاییم ولی اینها به هیچ شکل کوتاه نمیآیند.
وی ریشه شیعه بودن آنها را از ایران خواند و گفت: از وقتی که در ایران شیعه مذهب رسمی شده است که حدود 400 سال از آن میگذرد، اهالی این منطقه نیز الگو گرفتهاند و عموماً علمای بزرگ و انقلابی پاکستان مثل شهید عارف حسین الحسینی پاراچناریاند.
کریمی ادامه داد: حب به اهلبیت(ع) و اعتقاد به جمهوری اسلامی در آنها عمیقاً وجود دارد و وقتی بر مزار شیعیان پاراچنار میروی، اولین چیزی که میبینی، پرچم جمهوری اسلامی ایران و پرچم "یاحسین" و "یاابوالفضل" است، همچنین در ورودی شهرشان یک علم بزرگ است که به آن مقام علمدار میگویند و بدون استثنا در هر روستا و محله "کرم ایجنسی"، اولین نقطه، مقام علمدار است و اولین جایی که سلفیها آن را بعد از فتح از بین میبرند، همین مقام علمدار است که به عنوان نشان شیعهگی است.
وی با بیان اینکه شیعیان پاراچنار در پنج سال گذشته در محاصره شدید قرار دارند، اظهار داشت: چه بسا از هر 10 نفری که از مسیر پیشاور به پاراچنار میروند، دو سه نفر سالم میرسند.
کریمی افزود: ما یک هواپیمای دوموتوره از یک ژنرال پاکستانی اجاره کردیم و آن منطقه را به صورت قاچاقی دور زدیم، یعنی مسیری را که باید 15 دقیقهای میرفتیم، 45 دقیقه طول کشید، حتی هواپیمای قبلی را هم طالبان زده بود که خلبان با دست به من نشان داد.
این مستند ساز در پاسخ به سؤالی در مورد منابع درآمد مردم پاراچنار گفت: کشت و زرع و کشاورزی خوبی دارند و نکته مهم اینکه، اموالشان برکت زیادی دارد، عجیب است مثلاً سه ماه به آنها چیزی نمیرسد و طبیعتاً به سمت قحطی میروند، ابتدا از انبارهایشان شروع به مصرف میکنند، منتهی خوراک به آنها فشار نمیآورد.
وی مشکل اصلی شیعیان پاراچنار را کمبود دارو عنوان کرد و گفت: تاکنون 1800 زن و بچه به خاطر نبود دارو در بیمارستانها از بین رفتهاند.
کریمی در ادامه با گلایه از رجانیوز بهدلیل پوشش ندادن اخبار پاراچنار تصریح کرد: درصد اخباری که رجانیوز از پاراچنار کار کرد، نسبت به برخی از رسانههای دیگر کمتر است.
وی با بیان اینکه شیعیان پاراچنار واقعاً در سیستم امنیتی ما نیز مظلوم هستند، اظهار داشت: کمیسیون امنیت ملی مجلس دو بار جلسه گذاشتند و بنده هم دعوت کردند، البته خودم امیدی نداشتم اما آقای بروجردی پای کار آمد و در بحث روابط دیپلماتیک با آقایانی که از پارلمان پاکستان آمده بودند، جلساتی داشتیم.
کریمی تصریح کرد: شرایط آنجا طوری است که تا از نزدیک نبینیم، درک نمیکنیم و برخی مسئولان امنیتی که به نوعی باید در این ماجرا نقش فعال داشته باشند، میگویند مسئله قومی و قبیلهای است و وهابیت کاری به آنها ندارد و حتی برخی مدعی هستند که عدهای شیعه جاهل آنجا را شور انقلابی گرفته و عامل افتراق هستند.
وی ادامه داد: از یکی از این افراد پرسیدم چه مدت در پاکستان بوده است که گفت 15 سال اما تاکنون یک بار نیز به پاراچنار نرفته است.
این فعال فرهنگی با یادآوری اینکه در آن منطقه شیعیان را ذبح کنند، در پاسخ به این سؤال که آیا سپاه صحابه در این زمینه نقش دارد، اظهار داشت: سپاه صحابه کلاً منحل شده است، تیم حقانی پاکستان و طالبان افغانستان یکی شدهاند و تنها نقطهای که با هم اتحاد دارند، منطقه پاراچنار است، دولت پاکستان، ISI سیستم امنیتی ارتش پاکستان و ناتو نیز از طرف دیگر در این جریان هستند.
کریمی با تأکید بر اینکه لایههای پایین آنها اعتقاد عمیق به ولایت فقیه دارند، اظهار داشت: شرایط آنها بسیار بد است، از سال گذشته که از پاراچنار آمدم تا الآن شاید به جرأت بگویم بیش از 200 نفر در یک منطقه کوچک آنهم به بدترین وضع ممکن، شهید شدهاند.
این مستند ساز در بخش دیگری از گفتوگو در مورد سفر اخیر خود و وحید یامینپور به لبنان برای ساخت مستندی در خصوص نقش انقلاب اسلامی و امام خمینی در بیداری اسلامی اظهار داشت: درباره این مستند ما با دید دیگری به لبنان سفر کردیم اما وقتی وارد لبنان شدیم، فهمیدیم که خیلی موارد دیگری هست که میتوان بر روی آنها کار کرد.
وی ادامه داد: ایده اول نقش حضرت امام در بیداری لبنان بود اما در لبنان به این نکته رسیدیم که ایدههای خیلی بهروزتری هم برای کار کردن وجود دارد و پس از صحبت با آقای یامین پور به این نتیجه رسیدیم که به مردم نگاری روی بیاوریم؛ از بیحجاب مارونی گرفته تا یک حزباللهی چادری؛ یا از یک سیاستمداری که در بین مردم است تا آدمی که نقش کلیدی در لبنان دارد.
کریمی با بیان اینکه سعی کردیم تا چند کار اپیزودیک در بیاوریم، گفت: یک بخش کار مربوط به "عمار حمود" یکی از شیعیان لبنان و از بچههای حزبالله بود که نقش بهسزایی در عقبنشینی اسرائیل داشت.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد شرایط سیاسی فعلی لبنان تصریح کرد: شرایط این کشور طبیعتاً همان شرایط انقلابی است که توقع میرفت؛ جبهه سیاسی بیشتر از قبل قدرت گرفته است، به شکلی که دستگاه اجرایی و مقننه دست حزب الله است و اقبال عمومی که حزب الله در کل لبنان پیدا کردهاند، خیلی بیشتر از سالهای گذشته است.
کریمی با بیان اینکه حزبالله با خطراتی مانند اتفاقاتی که بعد از جنگ برای ما افتاد، مواجه است، گفت: ما از جبههای بودن و خاکی بودن دور شدیم و احساس میکنم این اتفاق هم برای لبنان در حال وقوع است، من سال 83 هم سفری به لبنان داشتم اما لبنانی که چند روز پیش دیدم، متفاوت بود و مصرفگرایی در حال رشد بود.
وی ادامه داد: سال 83؛ حزبالله مانند الآن قدرت نداشت اما در جایجای ضاحیه، تصاویر و نمادهای اسلامی نصب بود اما در ضاحیه که طبیعتاً مرکز انقلاب در لبنان است، شاید 80 درصد تبلیغات مصرفگرایی بود.
کریمی در عین حال تصریح کرد: اگرچه بیروت کاملاً به سمت مصرفگرایی رفته است اما بعلبک که زادگاه حزب الله است، خیلی انقلابیتر دیده میشد که جای امیدواری دارد.
منبع : http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=17257&threadID=382350&forumID=999
نظر |